Modevisning i Älvsjö


Lite bilder från våran modevisning i Älvsjö i 2:an. Temat var godis förstås. Här stylar vi ett 30 tal modeller i ett superlitet rum fyllt med hårspray.
Jävligt spännande, mycket tidspress och trångt. En upplevelse för livet!


Balfrisyr


Min balfrisyr i 9:an hade jag en klassisk svinrygg. Perfekt om man vill styla till sig lite extra!
Tips: Det blir lättare att få till de flesta uppsättningar om håret är lite skitigt då det inte är så
"glidigt".

1.Först tuperar man hela håret i riktningen bakåt.
2.Kamma försiktigt med en svinborste så att ytan blir slät.
3.Kamma det sedan åt ena sidan av bakhuvudet.
4.Fäst nålar längst kanten.
5.Dra resten av håret åt motsatt håll så det blir som en valk.
6.Fäst sedan in topparna i valken så har du en svinrygg!

Kortfest.

För ett litet tag sedan skulle vi lämna in våra kortfest dockor för bedömning för D-kursen. Och såhär såg min och Thereses ut :)



Thereses docka.



Min docka.

/Mathilda


fläta.

Jag kollade igen mina bilder och hittade en bild på när jag har en fläta, så då tänkte jag att jag skulle lägga upp den här och skriva hur man gör.

Det bästa för denna frisyr är att inte ha allt för långt hår.
1. börja med att dela av håret på mitten, i två delar.
2. börja vid ena sidan, börja så högt upp du vill ha flätan och gör en inbakad ända ner till mitten.
3. fäst med nålar, om du nu har långt hår så kommer det nog bli hår över där sålänge.
4. ta andra sidan och gör samma sak.
5. håret som nu har blivit över kan du antingen göra en bulle av och fästa i mitten där flätorna möts, eller så tar du ena sidan flätar hela vägen ut och fäster en bit ovanför fätan på andra sidan. och gör samma sak med andra sidan. eller så kan du komma på något eget fiffigt sätt.

/Mathilda


presentation



tjabba!
Jimmy heter jag, går sista året på st martins gymnasie. Utbildar mig också till frisör, vilket jag tycker är riktigt roligt.
Började min karriär i mina vänner hår, vilket slutade i en mer eller mindre katastrof, men nu har man fått klämm på det.
Bor i bålsta tillsammans med min familj. trivs bra, men när skolan är slut bär det av till antingen New York eller Californien.
Umgås mycket med mina vänner, dem man alltid experimenterar på.


presentation



Nu var det dags för mig att skriva en liten presentation. Jag kan börja med att jag heter Mathilda och är för närvarande 18år. Jag föddes och är uppvuxen i Bålsta med mamma, pappa och storebror. När jag skulle börja nian flyttade vi en mil utanför Bålsta, till Häggeby, men man kan lika gärna säga att jag tillhör Bålsta. Jag började dansa när jag var cirka 5år och har dansat sedan dess men jag önskar mest att jag hade lite mer tid till det. Det jag älskar mest här i livet är att bara sitta och prata om allt möjligt med mina vänner, helst över en fika. Jag tror inte jag skulle kunna leva utan mina vänner och min familj. Ibland önkar jag att jag tog mig i kragen och gjorde lite nyttiga saker, nuförtiden känns det mest som att jag bara slösar bort all min tid på att göra ingenting. Jag skulle vilja baka, pyssla, dansa och träna lite mer. Utan musiken så skulle jag nog inte heller varit den jag är idag, klyschigt, jag vet men det stämmer. Och jag önskar även att jag hade lite mer tid att gå på fler spelningar, som jag alltid gjorde förut.

I framtiden, ja vad vill jag gör då. Det var en väldigt bra fråga. Som det känns nu så kommer jag absolut fortsätta med frisöryrket. Jag tycker än så länge att det är spännade och man lär sig hela tiden, även fast jag tycker skolan förtillfället en börda. Det jag vill och önskar är att efter studenten  jobbar i kanske ett halvår och sen åker till London för att vidareutbilda mig på Vidal Sasson. Det är min önskning och kanske om jag har tur kanske det blir så.
/mathilda

Slappt..


Idag bestämde vi att nu skulle vi ta tag i det här.
Idag skulle vi börja våran blogg med att skriva en liten presentation om oss själva, pronto! Eftersom det var min idé med den här bloggen är det väl jag som får börja. Jag heter Therese. Bor i bålsta hos mammsi och pappa. Storesyster Carro på söder. Går tredje året på ett frisörgymnasium i Sumpan. Jag är fruktansvärt virrig, glad, positiv, envis, öppen, ödmjuk, långsint, klantig, ful i munnen och specialist på att tappa saker. Jag har ett gäng underbara tjejkompisar som jag älskar att umgås och prata med. Michael är min superhärliga, smarta, omtänksamma pojkvän som jag träffade i magaluf.  Jag önskar att jag stickade mer, promenarade mer ute i skogen, läste fler Jane Austen böcker, hade mer tid för mig själv, utövade yoga regelbundet, började med körkort, gjorde fler läxor. Men vafan, ingen är ju perfekt. 

 Min praktik har jag på en ekologisk salong Bilein på söder. Där trivs ja superbra och mitt mål är att bli en skitduktigt ekofrisör. Att arbeta med ekologiska produkter känns väldigt bra då jag är mån om naturen och mig själv.
Jag vill inte bli en bitter, rökade, kaffedrickande satkärring som färgar alla sina kunder i samma färg. För så är det ofta. De flesta frisörer lever ett jävligt pissigt liv utan att ens veta om det. Jobbar sena kvällar, helger. Får arbetsskador av kemikalier och långa dagar ståendes i konstiga positioner. Det bästa jag någonsin gjort var att ringa till Bilein och fråga om de snällt ville ta emot mig som inte alls hade så stor koll på va ekologiskt ens betydde. Där har jag varit sen i april och hoppas få stanna där även när jag går ut skolan.
Jag har fått lära mig så mycket och hoppas på att kunna sprida lite av mitt budskap!
Therese

Världens jävla projekt.

Vi har startat den här bloggen, pga ett skolprojekt på 100p som ska innefatta våran inriktning frisör. Vi hoppas att den här bloggen kommer att intressera många, då inriktning är hårtrender och hårvård. Vi kommer försöka göra denna blogg så bra som möjligt. Om ni har några synpunkter kan ni kontakta oss genom bloggen.
Puss så länge!

RSS 2.0